Overslaan en naar de inhoud gaan

Tom Vanraes

Tom Vanraes

Managing Partner - Advocaat


T +32 (0) 476 89 65 51

BIOGRAFIE

Tom Vanraes is gespecialiseerd in ondernemings-en vennootschapsrecht. Hij is Managing Partner en één van de oprichters van Moore Law.

Hij legt zich hoofdzakelijk toe op het adviseren en bijstaan van ondernemingen, bedrijfsleiders en aandeelhouders. Hij kan tevens bogen op een doorgedreven ervaring als pleitend advocaat, waarbij hij de belangen behartigt van cliënten voor hoven, rechtbanken en arbitragecolleges.

Hij ontwikkelde een specifieke expertise in het vennootschapsrecht, waar hij vaak conflictsituaties tussen aandeelhouders behandelt, en hierbij zowel preventief als remediërend optreedt. Hij adviseert cliënten op corporate & M&A-vlak (aandeelhoudersovereenkomsten, managementovereenkomsten, share & asset deals,…).  Daarnaast verleent hij advies en bijstand in het brede ondernemingsrecht en op het vlak van commerciële overeenkomsten en geschillen (handelsagentuur, distributie,…).

Hij is tevens Plaatsvervangend Rechter bij de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank te Brussel en is Bondsprocureur bij Tennis Vlaanderen.

Tom is regelmatig spreker over ondernemings-en vennootschapsrecht voor diverse organisaties en levert ook bijdragen aan de vakliteratuur.

SPECIALISATIE

  • Vennootschapsrecht

  • Corporate en Commercial Litigation

  • Distributiecontracten

  • Ondernemingsrecht - Ondernemingen in moeilijkheden (WCO)

  • Sportrecht