Overslaan en naar de inhoud gaan
#HR legal

Bereid je HR nu al voor op het post-Corona tijdperk

zondag 07/06/2020

Veel bedrijven en sectoren zullen de komende maanden nog de gevolgen ondervinden van de Coronacrisis. Zelfs met de overheidssteun zijn veel ondernemingen zwaar getroffen. Hoe kan je jouw onderneming terug op de rails zetten en welke maatregelen zijn er mogelijk om jouw personeelskost te beheersen ?

  • Tijdelijke werkloosheid: de verwachting is dat ook na de lockdown heel wat bedrijven nood gaan hebben aan manieren om hun personeel nog even op de bank te zetten. Het uitzonderlijk stelsel van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht blijft zeker behouden tot 30 juni 2020, maar de Minister van Werk wil het verlengen tot eind augustus 2020. Achteraf zal men moeten terugvallen op tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen, een procedure die wel zwaarder is dan de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

  •  Tijdelijke salary sacrifice: in overleg is het mogelijk om het loon, bonussen of bepaalde voordelen tijdelijk te milderen om zo de personeelskost te beperken. Het management geeft daarbij zelf best het voorbeeld om de solidariteit met alle personeelsniveaus te benadrukken.

  •  Het opnemen van overuren, ADV-dagen, verlofdagen is gebonden aan regels, maar ook hier is in overleg het mogelijk om hiervoor regelingen uit te werken. Om te vermijden dat wanneer jouw bedrijf deze zomer de verloren omzet wil inhalen,

  •  Als er toch moet gedacht worden aan ontslag, hou er dan als werkgever mee rekening dat deze crisis je ongetwijfeld valabel ontslagmotief geeft, maar dat er bij meervoudig of collectief ontslag zowel op sectorniveau als voor alle bedrijven en organisaties uit de private sector strikte regels en formaliteiten zijn na te leven. In tegenstelling tot in een paar andere Europese landen, is er in België alavst géén sprake van een verbod om ontslagen door te voeren in Corona-periode.

 Naast het juridische moet een bedrijf uiteraard oog hebben hoe het haar medewerkers in deze periode gemotiveerd kan houden. Een gezamenlijk project of doel is daar uiteraard steeds belangrijk voor. Sommige bedrijven zullen zichzelf moeten heruitvinden, tracht ook daarbij uw werknemers te betrekken.

Neem contact op met één van onze advocaten

Dylan Casaer

Dylan Casaer

Partner

Contacteer